diumenge, 1 d’abril del 2012

PROVES DE DIAGNÒSTIC 4t d'ESO: TOT DESCOBRINT LA SOPA D'ALL

La consellera Rigau acaba de descobrir la sopa d'all. Ara ja sabem que els alumnes de 4t d'ESO catalans tenen serioses mancances en llengua/llengües i en matemàtiques. La consellera ho va comunicar amb tota solemnitat en roda de premsa el divendres passat. Segons se'ns va fer saber, ha quedat demostrat arran de les proves de diagnòstic que s'han realitzat durant l'últim mes. Qui ho havia de dir! De veritat que no se'ns hauria acudit mai. Això sí, convé aclarar què és el que no se'ns hauria acudit mai.

Que la consellera acabi d'assabentar-se ara d'una cosa que és evident des dels gairebé vint anys que fa que es va començar a aplicar la LOGSE i la comprensivitat als instituts catalans, i sobre la qual tothom que n'està mínimament al cas, n'és perfectament conscient; que l'anunci hagi requerit de tants escarafalls madiàtics... Això, això i no pas altra cosa és el que ens ha sorptès, el que no se'ns hauria acudit mai. Si us plau, no feu tanta comèdia, que se us veu el llautó!

I la solució? Ai las, la solució! més hores de matemàtiques i de llengua/llengües. De canviar la xerrameca pedagocràtica que ha malaguanyat el nostre sistema educatiu, d'això res de res. I d'enviar a picar pedra els responsables polítics i pedagògics d'aquest despropòsit, tampoc, és clar. Potser fins i tot acabarem veient alguns d'aquest piròmans del sistema educatiu  reconvertits en bombers i donant instruccions sobre com apagar els focs que ells mateixos van provocar i escampar... Per a segons què sí que hi ha diners. O temora o mores!

Ja només falta que d'aquí ben poc descobreixin que si hi ha mancances serioses en llengua i en matemàtiques, les repercusions en la resta de matèries estan cantades. I que vingui la consellera o algun dels nombrosos experts que té en nòmina a explicar-nos-ho, i  alhora que ens anunciïn la bona nova de la solució: posar algun nou expert que no sap fer la "o" amb un canuto, al capdavant d'una nova direcció general per a crear comissions sobre com resoldre el tema... És el que té el poder, pot estar descobrint cada dia la sopa d'all. L'únic problema és que ja fa molts segles que està descoberta. No es pot estar fent sempre trampa, al final t'acaben engantxant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada